Registreren bij het register

Aanmelden bij het Register preventieassistenten.

Nu registreren

Sprekers en workshops


“Poetsen en pasta, een update!”

Dagelijks tweemaal poetsen met een tandenborstel en een tandpasta is het algemene advies. Het lijkt zo eenvoudig, maar blijkt zo enorm lastig, slechts zelden blijkt de handeling immers optimaal te worden uitgevoerd. Er zijn verschillende borstels en pasta’s op de markt, wat zijn de claims en effecten, zit daar ook een significant verschil in? Wat zijn nu de adviezen en feiten die het effect zouden kunnen vergroten?

dr. Dagmar Else Slot – Mondhygiënist
werkte langdurig in een algemene praktijk. Zij deed zij de master in Evidence Based Practice en verwierf zij de bachelor mondzorgkunde. Nu werkt zij als onderzoeker bij de sectie parodontologie van het ACTA binnen een groep die gericht is op preventieve en therapeutische procedures.

dr. Eveline van der Sluijs is onderzoeker en mondhygiënist bij de sectie Parodontologie van ACTA. Zij studeerde in 2009 af als mondhygiënist en begon niet lang daarna haar loopbaan bij de onderzoeksgroep Preventie & Therapie. In 2014 behaalde zij haar master ‘Evidence Based Practice’ als klinisch epidemioloog aan de faculteit geneeskunde van de UvA. Aansluitend startte ze haar promotietraject wat zij in 2017 succesvol afrondde met de verdediging van haar proefschrift.

“Ik wil weten waar ik aan toe ben”

Voor mensen met autisme is de wereld vaak erg complex. Er komt veel informatie op hen af die ze moeilijk kunnen plaatsen. Deze lezing heeft als uitgangspunt dat autisme vooral een prikkelverwerkingsstoornis is. Het kost mensen met autisme meer energie om de informatie die ze zien en horen een betekenis te geven. Voor veel jonge kinderen is mondzorg vaak eerst spannend, maar voor autistische kinderen des te meer: er gebeurt van alles waar je geen grip op denkt te hebben. Wat zijn handvatten waar we aan kunnen denken om de mondzorg meer autismevriendelijk te maken?

drs. Henk Algra (1950) studeerde orthopedagogiek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Vanaf 1975 werkte hij op instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast was hij vanaf 2004 betrokken bij de Stichting Bijzondere Tandheelkunde in Amsterdam. Momenteel is bij bezig een casuïstiekboek te schrijven over de mondzorg voor mensen met een beperking. 

 “De Preventie assistent bij de kaakchirurg, tips en tricks”

Op vrijdag 30 augustus wordt de middag afgesloten door Dr. G.J. Dicker die in een korte, interessante voordracht zal laten zien dat zaken soms anders kunnen lopen dan je denkt en dat zoiets beslist geen probleem hoeft te zijn.
Door het creatief in de praktijk brengen van aangeleerde vaardigheden en door op het juiste moment te vertrouwen op intuïtie zijn lastige en soms zelfs onmogelijke situaties in de regel tot een goed einde te brengen.
 
dr. G.J. Dicker is al geruime tijd bestuurder bij de KNMT en thans actief als voorzitter van de Sectie Tandarts Specialisten.

dr. Ralph Voorsmit was kaakchirurg in het Radboud Ziekenhuis te Nijmegen. Na 40 jaren actieve inzet voor Tandheelkunde, Geneeskunde en Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie kwam eind mei 2004 een einde aan zijn loopbaan en werd hij door de Subfaculteit Tandheelkunde geëerd met een plaats op de ‘Wall of Famous’. Hij is nog steeds actief bij Tandheelkunde, docent bij Mondzorgkunde en houdt regelmatig voordrachten over een rijk scala aan onderwerpen.

 
 Workshop 1
 Oral-B met de laatste nieuwe ontwikkelingen
 Workshop 2
 Wat doe je met een droge mond?
Registreren bij het register

Aanmelden bij het Register preventieassistenten.

Nu registreren