Hoe ga je in jouw werk om met de veiligheid van patiënten en collega’s? Weet je welke risico’s ze lopen? Kun je met elkaar praten over fouten, twijfels of incidenten? Weet je wat er in de herziene Richtlijn Infectiepreventie staat? Tandarts- en preventieassistenten kunnen antwoord krijgen op dat soort vragen tijdens de KNMT Preventietour 2016. In april doet de tour 6 plaatsen in heel Nederland aan.

Met bobsleekampioen Edwin van Calker
Een van de sprekers is bobsleekampioen Edwin van Calker. Hij had de moed om te besluiten niet van start te gaan tijdens wat de belangrijkste wedstrijd van zijn leven moest worden, de Olympische Spelen in Vancouver. Hij nam het besluit omwille van de veiligheid van zijn team. Van Calker komt op de thema-avonden vertellen over dat onderwerp en hoe je daar als team aan kunt werken. Het tweede thema is op de avond is het voorkomen van infecties tijdens het werk in de tandartspraktijk.  

In april in zes steden
De KNMT Preventietour 2016 doet in de maand april Arnhem, Roermond, Lijnden (bij Schiphol), Rotterdam, Groningen en Nieuwegein aan, en loopt parallel aan een programma voor tandartsen. Het programma duurt van 18 tot 21.30 uur. Het programma is gericht op alle ondersteunende medewerkers in de mondzorgpraktijk. Deelname kost 75 euro per persoon.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op  www.knmt.nl/preventietour